12.03.2014

COMUNICAT DE PRESĂ
Moot Courts

 

Asociația Tineretului ONU Craiova, organizează un eveniment academic intitulat Moot Courts. Evenimentul va avea loc pe 14 martie, la Facultatea de Drept și Științe Sociale, de la ora 10:00. Evenimentul se adresează studenților de la drept, științe politice, relații internaționale și filosofie.

Proiectul „UN Youth Moot Courts” constă în simulareea unor procedurii juridice în fața unor instanțe internaționale. Instanța pe care dorim să o simulăm este Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Evenimentul are ca scop aplicarea cunoștiințelor de drept internațional și de drepturi ale omului. Proiectul este destinat studenților din cadrul facultăților de drept, dar și celor ce au urmat un curs de drept internațional public.

Participanții vor avea rolul de avocați sau de judecători. În cadrul fiecărei instanțe simulate aceștia v-a trebui să pledeze sau să judece în funcție de rolul deținut. În cadrul fiecărei instanțe se va judeca o speță pe care participanții o vor pregătii în prealabil. Asociația noastră le-a pus la dispoziție participanțolor un training cu privire la modul de pledare și la formalitățile ce trebuie îndeplinite în fața fiecărei instanțe.

Asociația Tineretul ONU din România (UN Youth of Romania) este o organizație neguvernamentală, înființată și condusă de către tineri, ale cărei scopuri sunt promovarea, încurajarea valorilor și activităților ONU în rândul tinerilor români. Ea a fost înfiinţată în 2009 de către o serie de studenţi ai Facultăţii de Drept din Bucureşti. Filiala Craiova a fost înființată recent, aceasta începându-și activitatea în luna mai.