Sérgio Vieira de Mello

Sérgio Vieira de Mello a fost un mare diplomat brazilian O.N.U, care s-a născut la 15 martie 1948 şi a murit la 19 august 2003. A lucrat pentru Națiunile Unite mai bine de 34 de ani, câştigând respect în întreaga lume pentru eforturile sale în programele umanitare şi politice. A fost trimis special pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru refugiaţii din Cambodgia, fiind primul şi singurul reprezentant O.N.U care să poarte discuţii cu Khmerii Roşii.

Din păcate, a fost ucis în 2003, în atentatul de la Canal Hotel. Odată cu moartea lui Sergio Vieira, întreaga lume a pierdut un adevărat om al păcii şi al drepturilor omului. Sergio a reprezentat O.N.U ca cea mai bună soluţie internaţională pentru multele dintre provocările şi crizele secolului XXl. A rămas un exemplu remarcabil în inimile multor oameni. Moartea sa neaşteptată a creat multe regrete profunde.

Pentru a onora memoria lui, şi pentru a duce mai departe ideile şi nesfârşita lui misiune de a luptă contra violenţei, s-a înfiinţat o fundaţie, care îi poartă numele, la iniţiativa unui grup mic de colegi, prieteni şi familie.

GETUȚA PREDA

 

Leave a Reply