Libertate în Versuri

Asociația Tineretul ONU – filiala Craiova în parteneriat cu Casa de Cultură Traian Demetrescu, va marca Ziua Internațională a Poeziei prin organizarea evenimentului „Libertate în versuri”, luni, 23 martie, la Casa de Cultură Traian Demetrescu, la ora 16:00. Activitatea are ca scop promovarea diversității culturale prin intermediul artei poetice și promovarea dreptului la libera exprimare.

În cadrul manifestării, tineri pasionați de poezie vor avea oportunitatea să-și citească propriile creații, poeți locali vor lua parte la această manifestare. În plus, creații lirice care exprimă ideea de libertate și drepturile omului vor fi făcute cunoscute în rândul participanților. La finalul evenimentului, va avea loc o dezbatere despre conţinutul poeziilor prezentate și despre importanța Zilei Internaționale a Poeziei.

Din 1999, data de 21 martie este declarată de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură drept Ziua Internațională a Poeziei, ca o recunoaştere a faptului că oamenii de litere şi de cultură, poeţii şi scriitorii din întreaga lume şi-au adus contribuţia la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale.

Asociația Tineretul ONU din România  este o organizație neguvernamentală, ale cărei scopuri sunt promovarea, încurajarea valorilor și activităților ONU în rândul tinerilor români. Filiala Craiova a fost înființată cu scopul de a ajuta la promovarea acestor valori prin intermediul evenimentelor și proiectelor pe care le implementează.

One thought on “Libertate în Versuri

  1. Pingback: Craiova.UNyouth.ro

Leave a Reply