Fii diplomat pentru un weekend! Craiova MiniMUN

Asociaţia Tineretul ONU din România – filiala Craiova organizează a doua ediţie MiniMUN în oraşul Craiova.

Ești elev pasionat de diplomație? Îți place să iei parte la dezbateri? Nu mai sta pe gânduri, participă la proiectul MiniMUN completând următorul formular până pe 21 aprilie: https://docs.google.com/forms/d/1lVqPnkWta5HpkXPXFT3mL2-KIdBpmZrE37J70IEKI1k/viewform

Pe parcursul istoriei, femeile au fost considerate inferioare faţă de bărbaţi. Calea drepturilor garantate de lege şi a afirmării largi s-a deschis în faţa lor numai în secolul al XIX-lea. În final au obţinut şi dreptul la vot, dar acest succes a însemnat începutul unor noi lupte.

Pe toată perioada proiectului, tinerii vor participa la simularea comitetului Drepturilor Omului, comitet al Națiunilor Unite.

Ce este un Model United Nations (MUN)?
Conceptul de Model United Nations, abreviat MUN, reprezintă o conferinţă de simulare a unor instituţii aparţinând ONU şi adeseori altor instituţii internaţionale (exemplu: NATO, Uniunea Europeană, Liga Arabă, etc.), în care tinerii participanţi joacă rolul de delegaţi ai statelor, reprezentându-le în comitetul simulat, unde aceştia îndeplinesc activităţi similare celor efectuate de diplomaţi în viaţă reală, cum ar fi susţinerea de discursuri, angajarea în dezbateri, negociere, elaborare şi redactarea rezoluţiilor, amendarea şi votarea rezoluţiilor, etc.

În urma acestui tip de activitate, elevii vor avea ocazia să-şi îmbunătăţească aptitudinile de a comunica în limba engleză, de a vorbi şi a-și susţine coerent punctele de vedere în public.

PRECIZĂRI:
* Limba în care se va desfășura proiectul este limba engleză. Astfel, o bună înţelegere şi capacitate de comunicare în limba engleză este necesară pentru participarea la conferinţă.
* La finalizarea MUN-ului, încheiat de regulă prin adoptarea unei rezoluţii de către comitet, se vor acorda diplome pentru delegaţi ce s-au remarcat prin activitatea lor.
* Participanţii sunt rugaţi să fie prezenţi la întreaga conferinţă de simulare. Participanţii care lipsesc la mai mult de o sesiune nu vor primi diplomă de participare.
* Participanţii sunt rugaţi ca în măsură posibilităţilor să respecte un cod formal de îmbrăcăminte, în conformitate cu modul vestimentar al delegaților la Națiunile Unite

Leave a Reply