Despre noi

Asociația Tineretul ONU din România (ex Asociația BISMUN) este o organizație neguvernamentală, înființată și condusă de către tineri, ale cărei scopuri sunt promovarea şi încurajarea valorilor și activitatilor ONU în rândul tinerilor români, al societății românești și al comunității internaționale.

În vederea realizării acestui obiectiv, Asociația Tineretul ONU din România organizează simulări ale organizaţiilor internaţionale, conferinţe, seminare, workshop-uri, dezbateri, etc., principalul proiect al Asociaţiei fiind organizarea anuală a Conferinţei Bucharest International Student Model United Nations (BISMUN), cea mai mare simulare de tip MUN din România.

Asociația BISMUN a fost înfiinţată în anul 2009 de către o serie de studenţi ai Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti. În luna mai a anului 2012, membrii Asociației au hotărât schimbarea denumirii acesteia în Asociația Tineretul ONU din România. În prezent, Asociația numară aproximativ 60 de membri în Bucureşti, studenţi în cadrul Universităţii Bucureşti, SNSPA, ASE şi Politehnica şi aproximativ 100 de membri la nivel naţional, prin intermediul filialelor Asociației Tineretul ONU din România.

Filiala Craiova a fost înființată pentru a permite organizarea evenimentelor asociației și în alte centre universitare din țară, pentru a ajuta un număr cât mai mare de tineri.