România și ONU

Cu ocazia aderării României în 1955 la Organizația Națiunilor Unite a fost organizată conferința „România și ONU”. Activitatea a avut loc duminică, 14 decembrie 2014, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, ora 12:00 şi a fost implementată de Asociația Tineretul ONU – filiala Craiova în parteneriat cu Prorectoratul de Relaţii Internaţionale, Imagine Academică – Departamentul de Relații Internaționale, Departamentul de Problem Sociale ale Studenților și Casa de Cultură „Traian Demetrescu”.

În cadrul conferinței au luat cuvântul prof. univ. dr. Sorin Liviu Damian, fost șef al catedrei de istorie de la Universitatea Craiova, lect. univ. dr. Mihai Ghițulescu, specialist în științe politice și Adrian Pocora, ambasador alDialogului Structurat cu TINErii pe judetul Dolj.

În cei 59 ani de la aderare, România a devenit unul dintre partenerii consacraţi ai Națiunilor Unite, cu contribuţii semnificative în evoluţia organizaţiei, precum şi la întărirea sistemului juridic internaţional, menţinerea păcii şi a securităţii internaţionale, promovarea democraţiei şi a drepturilor omului şi la politicile de dezvoltare globală.

Leave a Reply