Sclavia – mit sau realitate?

   Asociația Tineretul ONU – filiala Craiova în parteneriat cu Casa de Cultură Traian Demetrescu a organizat sâmbătă, 23 august 2014, cu ocazia Zilei Internaţionale a Comemorării Comerțului cu Sclavi, evenimentul „Sclavia – mit sau realitate?”. Manifestarea și-a anunța deschiderea printr-o dezbatere despre sclavie și a continuat cu proiecția: „12 Years a Slave”, care a fost inspirată din povestea de viață a unui bărbat care a luptat pentru supravieţuire şi libertate. Filmul a câștigat premiul Oscar și Globul de Aur pentru „cel mai bun film” în 2014. În plus, este inspirat din povestea de viață a unui bărbat care luptă pentru supravieţuire şi libertate.
Prin acest eveniment s-a urmărit aducerea în fața publicului craiovean, adevărul istoric al sclaviei prin proiecția de film și eliminarea conceptual de „mit”.
Sclavia a existat și există și înseamnă negarea egalității între oameni. Aceasta continuă să se dezvolte pe scală mare, chiar dacă în aproape toate țările a intrat în vigoare Convenția cu privire la sclavie și a interzicerii acesteia. Prin această activitate desfășurată, se dorește înlăturarea noțiunii de „sclavie” prin promovarea egalității și libertății în drepturi, în rândul comunității locale.

Leave a Reply