Zer0 Discriminare

Asociația Tineretul ONU – filiala Craiova în parteneriat cu Casa de Cultură Traian Demetrescu, a organizat evenimentul „Zer0 Discriminare”, sâmbătă, 28 februarie 2015, la Casa de Cultură Traian Demetrescu pentru a sărbători Ziua Zero Discriminare. Celebrarea acestei zile reprezintă o oportunitate de a atenționa despre fenomenul stigmatizării și discriminării în România și în lume.

Invitații evenimentului au fost din America, Afganistan, Uzbekistan, Uganda și Nigeria. Aceștia au vorbit despre discriminarea atât din țara lor, cât și din România. O prezentare excepțională cu tema “Cum sunt văzuţi musulmanii în Craiova” a evidențiat propriile experiențe trăite ale unei persoane de origine musulmană. Totodată, un tânăr student cu dizabilități a relatat modul cum a fost tratat atunci când a susținut un interviu de angajare, dar și faptul cum sunt tratate persoanele cu probleme speciale în general.

Scopul activității interculturale a fost de a informa publicul asupra discriminării rasiale, religioase şi a persoanelor cu dizabilităţi, dar mai ales soluționarea acestei probleme prin intermediul dezbaterilor ce au avut loc.

Leave a Reply